OBS ACS Courier Woocommerce Plugin


WP Woocommerce ACS Courier Voucher Plugin

Καλωσήρθατε στο οδηγό εγκατάστασης και παραμετροποίησης του WP Woocommerce ACS Courier Voucher Plugin της OBS Technologies. Εδώ θα λυθούν όποιες απορίες έχετε σχετικά με την εγκατάσταση, τη παραμετροποίηση και τη διαμόρφωση του plugin στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Περιεχόμενα

 • Εγκατάσταση
 • Παραμετροποίηση
 • Ορισμός Αποστολής μέσω ACS (Delivery ή Pickup)
 • Εκτύπωση Voucher
 • Μαζική παραγωγή Voucher & Εκτύπωση
 • Συχνές Ερωτήσεις (F.A.Q.)

Εγκατάσταση

 1. Αφού έχετε ολοκληρώσει την αγορά σας, θα παραλάβετε στο e-mail σας ένα σύνδεσμο από τον οποίο θα μπορέσετε να κατεβάσετε το plugin.

 2. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανεβάσετε το plugin στο e-shop σας πηγαίνοντας από το διαχειριστικό panel, στα Πρόσθετα -> Νέο πρόσθετο.

 3. Στο πάνω μέρος της σελίδας, δίπλα στο τίτλο θα βρείτε το κουμπί Μεταφόρτωση Πρόσθετου όπου θα σας παρουσιάσει ένα νεό κουμπί με το τίτλο Browse και θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε το plugin μας.
  egkatastasi_1

 4. Τέλος, πατάτε το κουμπί εγκατάσταση και αφού εγκατασταθεί πατάτε την Ενεργοποίηση προσθέτου.

Παραμετροποίηση

 1. Αρχικά, για την παραμετροποίηση θα πρέπει να είστε ήδη πελάτης της ACS Courier και θα χρειαστείτε τους κωδικούς που θα σας δώσει η ACS Courier.
  Προσοχή: Πρέπει να είστε ήδη πελατές της ACS. Οι κωδικοί αυτοί, δεν είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την σύνδεση σας στο σύστημα της ACS, το ACS Connect, αλλά συγκεκριμένοι για τη σύνδεση της υπηρεσίας μας.
  Σε περίπτωση που δεν είστε ήδη πελάτης, και θέλετε να αποκτήσετε τους παραπάνω κωδικούς, παρακαλούμε επικοινωνήσετε με:

  • το κατάστημα ACS ή τον πωλητή που σας εξυπηρετεί,
  • με τα κεντρικά της ACS στα τηλέφωνα 8015001111 (από σταθερό με αστική χρέωση) και (0030) 210-8190000,
  • στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για να σας αποσταλεί η σχετική αίτηση, κάντε κλικ για να κάνετε αίτηση online. Αν είστε πελάτης με κωδικό - πίστωση και επιθυμείτε να κάνετε χρήση - ενσωμάτωση των εργαλείων αυτών στο μηχανογραφικό πρόγραμμα ή στην ιστοσελίδα σας, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κατάστημα ή τον πωλητή που σας εξυπηρετεί ή με τα κεντρικά της ACS στα τηλέφωνα 8015001111 (από σταθερό με αστική χρέωση) και (0030) 210-8190000 ή επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] \
 2. Έπειτα, πρέπει να μεταφερθείτε από το κεντρικό πάνελ, στο WooCommerce -> ACS Courier (Greece) και να συμπληρώστε τα: Company ID , Company password , User ID , User Password, Company customer ID (αλλιώς Billing Code) και το ACS Api Key.
  acs-courier-main-plugin

 1. Τέλος, πατάτε το Save που θα βρείτε λίγο παρακάτω, για να αποθηκεύσετε. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το ACS Courier plugin.

Ορισμός Αποστολής μέσω ACS

Για να εμφανιστεί η επιλογή της ACS στο ταμείο του e-shop σας, καθώς ο πελάτης ολοκληρώνει την αγορά του, αρκεί να το ενεργοποιήσετε και ως Μέθοδο Αποστολής.
Ανάλογα το πως έχετε ορίσει τις μεταφορές στο e-shop σας, σίγουρα θα έχετε τουλάχιστον μία ως χώρα αποστολής την Ελλάδα ή/και την Κύπρο.
Πηγαίνοντας στο WooCommerce -> Ρυθμίσεις, στη καρτέλα Αποστολή, επιλέγετε τη χώρα που θέλετε να επεξεργαστείτε και λίγο παρακάτω θα βρείτε το κουμπί Προσθήκη μεθόδου αποστολής.
rythmiseis-acs-courier

Εκεί θα εμφανιστεί ένα πτυσσόμενο μενού με δύο νέες επιλογές, οι οποίες θα είναι το ACS Courier Greece Delivery, για τις αποστολές που θέλετε να φτάνουν στη πόρτα των πελατών σας, και το ACS Courier Greece Pickup για τις αποστολές όπου υπάρχει κοντινότερο κατάστημα της ACS. Τη δεύτερη επιλογή μπορούν να την επιλέγουν όσοι πελάτες βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές για να αποφύγουν οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση για να φτάσει το πακέτο, όχι στη πόρτα τους, αλλά στο κοντινότερο κατάστημα ACS, όπου και θα το παραλάβουν.
methodoi-apostolis-acscourier

Εκτύπωση Voucher

Για την εκτύπωση των voucher αρκεί να μεταφερθείτε στις παραγγελίες του καταστήματος σας, πηγαίνοντας από το διαχειριστικό πάνελ, Woocommerce -> Παραγγελίες και από εκεί θα παρατηρήσετε πως έχει εμφανιστεί ένα νέο κουμπί, δίπλα από κάθε παραγγελία που θα σας επιτρέψει να εκτυπώσετε το δελτίο αποστολής για κάθε παραγγελία ξεχωριστά.

Πατώντας το κουμπί, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο με επιλογές σχετικά με την εκάστοτε παραγγελία. Αυτές είναι ημέρα παραλαβής (pick up date), αριθμός δεμάτων (number of boxes), βάρος παραγγελίας σε κιλά (shipment weight (in kg)), σχόλιο (comment).
Επίσης, υπάρχουν πεδία όπου προαιρετικά κάνετε tick και εκτελούν τις παρακάτω ενέργειες: Reception (για παράδοση στο κοντινότερο κατάστημα ACS, όπως αναφέρετε παραπάνω), Παράδοση Σάββατο (με επιπλέον χρέωση για το πελάτη), Επιστροφή δικαιολογητικών (με χρέωση του αποστολέα), Cyprus Economy (για αποστολές στη Κύπρο) και χωρίς σχόλια.

orders-courier-acs

modal-epiloges-voucher-acs-courier

Μαζική παραγωγή Voucher & Εκτύπωση

Για πολλαπλή διαχείριση παραγγελιών σχετικά με τα Voucher αρκεί να μεταφερθείτε στις παραγγελίες του καταστήματος, πηγαίνοντας από το διαχειριστικό πάνελ, Woocommerce -> Παραγγελίες και πάνω ακριβώς από τη λέξη παραγγελία υπάρχει ένα πτυσσόμενο μενού όπου τα plugin δημιουργεί δύο νέες επιλογές: Create ACS Shipping Voucher & Print ACS Shipping Voucher. Με τη πρώτη επιλογή, κάνετε tick, τα κουτιά των παραγγελιών που σας ενδιαφέρουν, ή και όλα, πατώντας το πρώτο κουτί της στήλης, επιλέγετε το Create ACS Shipping Voucher και τελικώς πατάτε το εφαρμογή. Έτσι δημιουργούνται αυτομάτων όλα τα Voucher των παραγελιών σας.
Ομοίως με τη παραπάνω διαδικασία, αν επιλέξουμε το Print ACS Shipping Voucher και πατήσουμε εφαρμογή, σε λίγα δευτερόλεπτα θα δημιουργηθεί και θα προβληθεί ένα αρχείο στην οθόνη μας, με όλα τα vouchers των παραγγελιών μας, όπου μπορούμε και να εκτυπώσουμε. Για το κομμάτι της εκτύπωσης, δεν γίνεται κάποια ρύθμιση ως προς τη προβολή του εγγράφου, καθώς έτσι δίνεται από την εταιρεία ACS.

Συχνές Ερωτήσεις (F.A.Q.)

Πώς βγάζω λίστα ημέρας;
Για να βγάλετε τη λίστα της ημέρας, αρκεί να περιηγηθείτε στο διαχειριστικό πάνελ, από εκεί Woocommerce -> ACS Courier (Greece) και να πατήσετε το κουμπί Generate daily list.

Τι κωδικούς χρειάζομαι;
Για να συνδεθείτε στο plugin, θα χρειαστείτε τους παρακάτω κωδικούς: Company ID, Company password, User ID, User Password, Company customer ID (αλλιώς Billing Code) και το ACS API Key. Τους κωδικούς αυτούς, πέραν τουν ACS API Key το οποίο το παραχωρούμε εμείς με την αγορά του plugin, θα τους ζητήσετε από την ACS για τα web services. Ουδεμία σχέση έχουν με τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία ACS Connect.

Δεν μπορώ να βγάλω Voucher. Tι να κάνω;
Αν δεν μπορείτε να εκτυπώσετε voucher, υπάρχει περίπτωση να έχει πέσει το σύστημα της ACS. Στη περίπτωση αυτή, καλό θα είναι να περιμένετε και να προσπαθήσετε ξανά αργότερα.

Το voucher δεν εκτυπώνεται ή μου βγάζει μήνυμα σφάλματος. Τι φταίει;
Πολλές φορές τα στοιχεία που έχει δώσει ο πελάτης ενδέχεται να περιέχουν κάποιο λάθος. Ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι, λάθος τηλέφωνο, διεύθυνση ή ταχυδρομικός κώδικας. Στη περίπτωση αυτή, διασταυρώστε την ορθότητα των στοιχείων, κάντε τις ανάλογες διορθώσεις και δοκιμάστε να ξαναεκτυπώσετε το voucher.


Υποστήριξη

Για οποιαδήποτε απορία - πρόβλημα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ


Βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο χρήσιμο?